Новини

Блестящо представяне на международния турнир „Математика без граници“

ЛАВРОВ ВЕНЕЦ, ДВА ЗЛАТНИ, ДВА СРЕБЪРНИ, ЕДИН БРОНЗОВ МЕДАЛ И НАГРАДА ЗА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ОТБОРА – това е равносметката от блестящото представяне на видинските математици от Природо-математическата гимназия ”Екзарх Антим І” в индивидуалния финал на международния турнир „Математика без граници“ в Несебър. 

nesebur2018На тържествена церемония в Античен форум в Стария Несебър днес бяха връчени наградите на призьорите от турнира.

Ето ги отличените ученици от Видинската природо-математическа гимназия:

НИКОЛАЙ ЕВГЕНИЕВ от 5.клас спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ. Той даде едни от най-добрите резултати на състезанието и получи ЛАВРОВ ВЕНЕЦ.

Най-добрият видински математик в гимназиален етап ДЕЯН ЕМИЛОВ от 11.клас се доказа и на международната сцена със ЗЛАТЕН МЕДАЛ от турнира в Несебър.

Петокласниците АЛЕКСАНДЪР МУРГИН и АЛЕКСАНДЪР ПЕРЧИНСКИ спечелиха СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ.

НИКОЛА ЕМИЛОВ е с БРОНЗОВ МЕДАЛ в групата на седмокласниците.

Само една точка не достигна за медал на ВИКТОР ВИТАНОВ от 7.клас при първото му участие в турнира.
Всички участници се представиха достойно и заслужават поздравления. Браво и на ТЕОДОР ВИТАНОВ от 5.клас и на РАДОСЛАВ ПОПОВ от 7.клас.

За изключителните резултати на нашите деца и добрата им подготовка, както и за съществения принос в развитието на турнира „Математика без граници“ бе отличена с награда и г-жа КАМЕЛИЯ ИВАНОВА – ръководител на отбора на Видинската природо-математическа гимназия.

Успехът би бил още по-голям, ако в редиците на видинския тим беше и петокласникът Слав Славов, който в последния момент отпадна от групата, поради здравословни причини. Надяваме се другата година Слав да е сред призьорите на турнира.

Във финалите на престижното състезание в Несебър взеха участие деца от цял свят – 1370 ученици от 1 до 12 клас от 15 страни – Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Китай, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан и Филипините.

Още един път, браво на златните видински математици за блестящото представяне!
Благодарности за учителите по математика, които работят с децата в гимназията и поздравления за ръководителя на отбора- г-жа Камелия Иванова!

Важно за записването на бъдещите осмокласници!

Излязоха резултатите от първо класиране след VII клас!

Класираните ученици на първо класиране за паралелките в нашето училище могат да се запишат от 08:00 до 18:00 часа (без прекъсване) само на  4, 5 и  6 юли в Природо-математическа гимназия ”Екзарх Антим І” Видин.

Важно съобщение относно приема на ученици в V клас

СЪОБЩЕНИЕ

(съгласно т. 3.7 на Раздел III от Заповед РД 09-627/29.03.2018 г. на Министъра на образованието и науката)

      След изтичане на срока-28.06.2018 г. за записване на класираните ученици в V клас за учебната 2018/2019 , обявявам 1 (едно) незаето място. Родителите на учениците, класирани по низходящ ред след 26-то място, ще бъдат уведомени на 29.06.2018 г. за възможността за записване.

Р. Петрова-директор на ППМГ „Екзарх Антим I“-Видин

ВАЖНО за подаване на заявленията за класиране след VII клас

Уважаеми родители,

поради често задавани въпроси правим следното уточнение.
ПРИ ЖЕЛАНИЕ ДЕТЕТО ВИ ДА ПОПАДНЕ В ПАРАЛЕЛКА С ПРОФИЛ „МАТЕМАТИЧЕСКИ“ – ПОСОЧЕТЕ ГО КАТО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ В ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА УЧАСТИЕ В КЛАСИРАНЕТО.

ПОДАДЕНОТО ОТ ВАС ЗАЯВЛЕНИЕ ВАЖИ ЗА КЛАСИРАНЕ НА ДЕТЕТО ВИ, НО НЕ И ЗА ЗАПИСВАНЕ.

ПРИ САМОТО ЗАПИСВАНЕ, КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ОТ 4-И ДО 6-И ЮЛИ, НА МЯСТО В МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ, ЩЕ ПОПЪЛНИТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ ПО НАШ ОБРАЗЕЦ, В КОЕТО ЩЕ ПОСОЧИТЕ ЖЕЛАНАТА ОТ ВАС ПАРАЛЕЛКА ОТ ДВЕТЕ С МАТЕМАТИМЕСКИ ПРОФИЛ.

КЛАСИРАНЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ И БАЛ.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УТОЧНЕНИЯ И ВЪПРОСИ:

0876 821424 – Румяна Петрова, директор ППМГ-Видин

Шампионска титла по волейбол от Държавните ученически игри при девойките 8-10 клас

voley2018Волейболистките на Видинската природо-математическа гимназия спечелиха шампионската титла на България по волейбол от 34-тите държавни ученически игри при девойките 8-10 клас.

Нашите момичета, водени от Кристина Георгиева, се наложиха на финала в инфарктен мач с 3-2 гейма над връстничките си от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ Добрич.

Мила Илиева спечели индивидуалната награда за най-добра волейболистка от ученически игри 2018. Призът дава право на едногодишна държавна стипендия за нашата талантлива капитанка.

Браво, момичета!
Честита шампионска купа на целия щаб на Математическата гимназия.

Аплодисментите са за:
Мила Илиева, Мариана Неделкова, Рая Томова, Стиляна Асенова, Тея Петрова, Катрин Станкова, Виктория Петрова, Ивона Богомилова, Гергана Димитрова, Кристина Георгива – треньор на отбора, Росен Ракаджиев – водач на отбора и Лили Цанова – председател на училищното настоятелство.