Новини

Продължаване на грипната ваканция до 30.01.2019г. вкл.

Във връзка с нарасналите стойности на заболяемост от остри респираторни заболявания и грип на територията на област Видин през седмицата 21.01.2019г. – 27.01.2019г. (144 болни – 326.23%оо), със заповед на Директора на РЗИ – Видин е удължен периодът на преустановяване на учебния процес в училищата на територията на област Видин, а именно до 30.01.2019г. вкл.

Съобщението е от официалния сайт на РЗИ-Видин

Заповед на РЗИ Видин

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА НАДЯ ПАСКОВА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

природни науки2018Във Велико Търново се проведе XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки с тема „Следите остават“. Област Видин за поредна година бе представена от възпитаници на ППМГ „Екзарх Антим I“ – Надя Паскова от 7. клас и Христо Георгиев от 8.в клас. Събитието се организира от МОН за ученици, които проявяват задълбочен интерес към природните науки.

От 60-те участници бяха сформирани 10 отбора с членове от различни възрастови групи и области. Христо взе участие с отбор Betelgeyze, а Надя с отбор Fito, който грабна първото място.

Задачите първия ден бяха теоритични, а втория ден- практически. Съгласно темата задачите бяха с криминален характер, като участниците трябваше да извлекат ДНК, да снемат отпечатъци и да разпознаят маскирания престъпник.

За Втора поредна година в Националното състезание за ключови компетентности по природни науки, част от златния отбор е възпитаник на ППМГ „Екзарх Антим I“ град Видин, като тази година с медал се окичи Надя Паскова.

Поздравления за целия екип на Видинската природо-математическа гимназия – Надя Паскава, Христо Георгиев, г-жа Цецка Асенова и г-жа Антоанета Добрева.

 

Посланици на европейски ценности

европейски съюзНа 05.12.2018 г. нашия клуб „Посланици на европейски ценности“ посетиха информационен център „Европа Директно – Видин“ и участваха в беседа на тема „Институционален апарат на Европейския съюз”. На срещата обсъдихме европейските институции и предимствата, произтичащи от европейското гражданство. Разменихме идеи и планирахме следващата ни среща.

Шампионки на Видин от Ученически игри 2018-2019 г.

voley2018Волейболистките на Видинската математическа гимназия станаха първите шампионки на Видин от Ученически игри 2018-2019 г. В спортна зала „Фестивална“ възпитаничките на Кристина Георгиева триумфираха при девойките 8-10 клас с две категорични победи над СУ „Цар Симеон Велики“ и ПГ „Проф.д-р Асен Златаров“.

Шампионската титла на Видин за нашите златни момичета е първата стъпка от голямата цел на гимназията през настоящата учебна година. Предстои ни областно и зонално първенство, където ще се борим единствено за първото място, което ще ни гарантира класиране на поредни финали. Тимът ни е Държавен шампион от ученически игри 2017-2018 г. и ще направи всичко възможно да остави златния трофей във витрината на Математическата гимназия и през този сезон, защото шампионът на България от учебна 2018-2019 година ще получи виза за Бразилия за участие на Световни ученически игри при девойките 8-10 клас.

Поздравления за шампионския старт в този волейболен маратон за нашите прекрасни момичета и попътен вятър в преследване на голямата бразилска мечта!

Браво на Мила Илиева, Мириана Неделкова, Рая Томова, Тея Петрова, Стилияна Асенова, Преслава Петрова, Катрин Станкова, Кристина Боева, Ирена Маринова, Анелия Иванова и Кристина Георгиева – водач на отбора.