Новини

Шампионска титла по волейбол от Държавните ученически игри при девойките 8-10 клас

voley2018Волейболистките на Видинската природо-математическа гимназия спечелиха шампионската титла на България по волейбол от 34-тите държавни ученически игри при девойките 8-10 клас.

Нашите момичета, водени от Кристина Георгиева, се наложиха на финала в инфарктен мач с 3-2 гейма над връстничките си от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ Добрич.

Мила Илиева спечели индивидуалната награда за най-добра волейболистка от ученически игри 2018. Призът дава право на едногодишна държавна стипендия за нашата талантлива капитанка.

Браво, момичета!
Честита шампионска купа на целия щаб на Математическата гимназия.

Аплодисментите са за:
Мила Илиева, Мариана Неделкова, Рая Томова, Стиляна Асенова, Тея Петрова, Катрин Станкова, Виктория Петрова, Ивона Богомилова, Гергана Димитрова, Кристина Георгива – треньор на отбора, Росен Ракаджиев – водач на отбора и Лили Цанова – председател на училищното настоятелство.

Достойно представяне на Държавните ученически игри по лека атлетика – финали

leka-atletika2018

Видинските математици завоюваха медали и от финалите на държавните ученически игри по лека атлетика при юношите 8-10 клас. Надпреварата се проведе в Сливен, а нашите лекоатлети, водени от Анелия Димитрова, завършиха на престижното шесто място в отборното класиране.

В отделните дисциплини Любен Виденов взе сребърен медал в бягането на 800 метра и завърши шести на 400 метра.

В щафетата 4х100 метра Цветомир Стойчов, Стивън Георгиев, Александър Ковачев и Лазар Ковачев завоюваха сребърните медали.

Лазар Ковачев стана четвърти и на дълъг скок.
Цветомир Стойчов завърши шести в спринта на 100 метра, а на 200 метра остана седми.
Николай Николов се класира осми на 800 метра. 
Мартин Петров също завърши осми в бягането на 400 метра.
Стивън Георгиев се класира шести на висок скок.

Браво, момчета!

Математическото състезание „Откриване на млади таланти“ за IV клас

Математическото състезание „Откриване на млади таланти“ за IV клас ще се проведе на 09.06.2018г. в сградата на ППМГ.
Учениците да се явят в училище не по-късно от 8.30 часа на 9 юни.
Заявленията за участие ще се приемат от 01.06.2018 до 07.06.2018 г., включително в интервала от време 8.30 – 16.30 часа в канцеларията на училището от Радостина Коларова-ЗАС.

Второ място на НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА „ПРОФ. БОРИСЛАВ БОЯНОВ“

kamelia-ivanova

Учителят по математика от Видинската природо-математическа гимназия Камелия Иванова спечели парична награда и грамота за постигнато второ място на НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА „ПРОФ. БОРИСЛАВ БОЯНОВ“ в град София.

С цел да насърчи заниманията с математика и даде възможност на любителите на тази древна наука да изявят своите способности и умения, Факултетът по математика и информатика при СУ “Св. Климент Охридски” през 2006 г. учреди Национално състезание по елементарна математика „Турнир на декана на ФМИ“. През 2009 г., в памет на основателя на турнира проф. Борислав Боянов, състезанието е преименувано в „Турнир проф. Борислав Боянов”.

Турнирът се организира съвместно с математическите гимназии от страната – стъпка към едно по-мащабно и тясно сътрудничество с елитните ни училища, откъдето идва преобладаващата част от студентите по математика и информатика.

Турнирът е открит за участие на всички, без ограничения за възраст и образование. Участват ученици, учители и студенти, професионалисти и любители на математиката.

Важно съобщение

Уважаеми ученици и родители,

Информираме ви, че ППМГ „Екзарх Антим I“, Училищното настоятелство и Общественият съвет в гимназията не са организатори на летни лагери на море или планина през настоящата 2018 година, нито през изминалите години. Организатор е туристическа агенция, с която гимназията не е обвързана и ние не носим  отговорност за живота и здравето на децата при участие в дадено мероприятие!

През настоящата 2018 година организатор на летните лагери и екскурзии е БТС-Видин.

При въпроси от ваша страна, относно набирането на учениците и определянето на ръководителите, базата, пътуванията и таксите, свързани с летуването на децата, моля, обърнете се към организатора-БТС в град Видин!

Румяна Петрова-директор на ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин