Състезания/олимпиади

Ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2016-2017 година

Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 година

Национален спортен календар


Български език и литература и чужди езици

Национално състезание "Любословие"

17 Ученици от Видинската природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ се класираха за финалния етап на националното състезание по български език и литература, което се организира за пета поредна година от Сдружение на учителите филолози „Любословие”.

Математика и компютърни науки

Математическото състезание „Черноризец Храбър“

Деян Емилов от 10.в клас спечели І място при десетокласниците със 124 точки, а неговият брат Никола Емилов се класира на ІІІ място при шестокласниците със 111 точки. Стефани Боянова от 7.клас, също влезе в призовата тройка с ІІІ място при седмокласниците с 96 точки. Много добре в състезанието се представиха още – седмокласничките Беатрис Бориславова и Десислава Христова, както и шестокласникът Виктор Витанов.

Национална олимпиада по информатика

Общинският кръг на олимпиадата се проведе на 16.12.2016г. Включиха се четирима ученици от 5 клас и двама ученици от 10 клас. Петокласниците се подготвят по програмиране в клуб "Състезателно програмиране" по проект "Твоят час".

 

Национален есенен турнир по информационни технологии “Джон Атанасов“

За трета поредна година ученик от нашето училище участва на престижното състезание. Христо Иванов от 12 г клас представи отлично своя проект „Еволюционен Дигитален Интелект (ЕДИ)“ в категория – приложни програми и зае VII-мо място в своята категория, като се състезава с 23 екипа.

История и цивилизация, география и икономика и философски цикъл

Природни науки

Есенно национално състезание по физика

Седмокласничките Десислава Цанкова и Стефани Боянова от Видинската природо-математическа гимназия ”Екзарх Антим І” получиха втора и трета награда от Есенното национално състезание по физика, което се проведе във Велинград.

В оспорваната надпревара видинските момичета влязоха в призовата тройка в конкуренция на 45 техни връстници от цялата страна.

Физическо възпитание и спорт и изкуства