Есенно национално състезание по физика

fizikaСедмокласничките Десислава Цанкова и Стефани Боянова от Видинската природо-математическа гимназия ”Екзарх Антим І” получиха втора и трета награда от Есенното национално състезание по физика, което се проведе във Велинград.

В оспорваната надпревара видинските момичета влязоха в призовата тройка в конкуренция на 45 техни връстници от цялата страна.

„Задачите също бяха много трудни, което прави постигнатите резултати още по-значими. Браво, момичета, продължавайте с успехите в трудната наука” – каза в своя поздрав към талантливите деца и ръководителя- г-жа Валентина Велева, учител по физика в ППМГ ”Екзарх Антим І”.

Националното състезание предоставя възможност за творческа индивидуална изява на ученици със задълбочени знания и придобити практически умения в областта на физиката. Също така представлява атестат за преподавателските способности и стила на работа на учителите.

Проявата е част от календара на Министерството на образованието и науката и се организира съвместно с регионалните управления на образованието, висши и средни училища.

Националното състезание по физика се провежда два пъти годишно:

-Есенно национално състезание- от 25.11. до 27.11.2016 г., гр. Велинград;

-Пролетно национално състезание- от 10.03. до 12.03.2017 г., гр. Вършец.