Коледен благотворителен концерт и базар

За втора поредна година във Видинската природо-математическа гимназия „Екзарх Антим І” се налага една нова традиция – организирането и провеждането на Коледен благотворителен концерт. Защото, където има будни и талантливи ученици, историята се повтаря. Този спектакъл е творение на нашите таланти – от първото изречение в сценария, до последния детайл в декора. Добротворството е вече част от нашите добродетели и учениците единодушно решиха тази година да помогнат на свои съученици от гимназията. Това доказва, че благотворителността е осъзната кауза за всички нас, защото всяко дете има нужда от приятелство и подкрепа.

В коледния благотворителен концерт участие взеха клубове по проект „Твоят час”. Учениците от театрално студио „Млади таланти” с ръководител Светлина Вълчева изиграха пред препълнената зала на Драматичен театър – Видин едноактовата пиеса „Асен, убиецът на Иванко”. Своя певчески талант за пореден ни демонстрираха момичетата от Вокална група „До-ре-ми” с ръководител Албена Лисова, а Йоана Тодорова 12.б клас вдигна залата на крака с невероятните си солови изпълнения. С народни ритми танци се изявиха танцьорите от клуб „Да се хванем на хорото” с ръководител Анелия Димитрова.

Ако животът е сцена, трябва да се подготвим да стъпим на нея уверени и свободни, със самочувствие, това показаха нашите таланти. Основното послание, което децата отправиха от театралната сцена към всички хора е, че не е важна царската корона, важното е всяко дете да получи любов, закрила, топлота!

След празничния концерт учениците и всички присъстващи бяха поздравени от заместник-директора Женя Спасова и благословени от Негово Всепреподобие йеромонах Максим.

Много ученици се включиха и в другата съпътстваща концерта инициатива – Коледния базар. Изненада за първите гости в Драматичния театър бяха украсите в коледен дух, сувенири, картички и лакомства, изработени от клубовете – „Шарено художествено ателие” с ръководител Антоанета Илиева, „Декорация и аранжиране” на г-жа Валентина Бурдашка, клуб „Екология“ с ръководител Мануела Пенчова и „Български народни обичаи и празници” с ръководител Лиляна Димитрова. Събраната до момента сума от благотворителната акция е 1000 лева, а базарът продължава във видинската математическа гимназия до Коледните празници.