Шампионска титла по баскетбол 11-12 клас

basket11-12Видинските математици за втора поредна година спечелиха титлата на ученическите игри по баскетбол в най-голямата възрастова група при юношите 11-12 клас.

Възпитаниците на Росен Ракаджиев надиграха първо отбора на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ с 69:46, а на финала победиха и тима на СУ „Цар Симеон Велики“ с 90:69 точки.
Успехът изпраща видинските математици в следващия зонален етап на игрите, който ще се проведе на 28 март във Видин. Победителят от зоната се класира за държавни финали, което е цел №1 на ППМГ за тази учебна година.

Поздравления за момчетата на Математическата:
Борис Радоилов – капитан на отбора, Радослав Димитров, Ивайло Вълчев, Николай Огнянов, Деян Емилов, Цветан Иванов, Александър Гергов, Денислав Петков, Павел Петков, Евгени Михайлов, Стоян Петров и Росен Ракаджиев – водач на отбора.

Шампионската титла от общинското първенство по баскетбол на Видин е втора за Математическата през тази година, след успеха и при юношите 8-10 клас. Гимназията ще търси успех и при най-малките- момчета 5-7 клас за първи исторически требъл в игрите по баскетбол.