Призьори на конкурс за поезия

poeziaСимона Тихомирова, Михаил Николов и Десислава Олегова от Видинската математическа гимназия „Екзарх Антим I“ са сред призьорите на конкурс за поезия, организиран от Видинския детски и младежки парламент, с подкрепата на РУО Видин. Михаил и Деси са на първо и второ място във възрастова група до 8 клас, а Симона е втора при по-големите.

„Поезията е споделяне и ние се радваме, че видинските млади хора приеха предизвикателството да пишат по двете обявени теми – за пролетта и за различността. Стиховете, които прочетохме заедно с журито, ни спечелиха с добрия език, впечатлителността и емоционалния заряд, които носят. Отличихме най-добрите, но не пропуснахме да благодарим и на всички участници с малки предметни награди, които да им напомнят за участието им в това интелектуално състезание“, каза на церемонията по награждаването началникът на Управлението по образованието Марийка Василева.

„Поставихме началото на едно добро сътрудничество. Идеята за конкурса е на момичетата и момчетата от Видинския детски и младежки парламент, а ние помогнахме с журирането. Резултатите са удовлетворителни и се надявам този начин на работа да бъде продължен“, коментира старши експертът по български език и литература в РУО Видин Галя Павлова.

„Писането на поезия е част от моя живот, от моя начин на чувстване и осмисляне на света. Хубаво е, когато стиховете ми са четени и харесвани, защото поезията е за това – да стигне до другите“, сподели след награждаването Симона Тихомирова.