Oтлично представяне от пролетния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“

math-without-borders201740 ученици от Видинската природо-математическа гимназия получиха медали и сертификати за отличното си представяне от пролетния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници“.

Сребърни медали от надпреварата получиха Радослав Попов от 6.клас и Деян Емилов от 10.в клас.

Трима ученици бяха отличени с бронзови медали – Надя Паскова от 5.клас, Никола Емилов от 6.клас и Петър Тодоров от 10.в клас.

На всички останали ученици, които взеха участие в престижната международна надпревара, бяха връчени сертификати от организаторите.

Учителите по математика Тома Георгиев, Емил Стоянов и Камелия Иванова получиха сертификати за голям принос и постигнати високи резултати в състезанието на техни ученици.

Най-добрият ни математик Деян Емилов ще представи област Видин във финалния кръг на международното състезание в Несебър на 1 и 2 юни 2017 г. В миналогодишното състезание Деян постигна втори резултат в страната и получи право да представи България на международно състезание в Сингапур. Непосилната сума за участие лиши видинския талант от възможността да премери сили със свои съученици от различни държави.