ВТОРО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА НАУКИТЕ В КАТЕГОРИЯ ХИМИЯ

ИЛИЯН ЙОРДАНОВ И ХРИСТИЯН ИВАЙЛОВ С ВТОРО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА НАУКИТЕ В КАТЕГОРИЯ ХИМИЯ

Автор: Илиян Йорданов

himiq-festival2018Американският колеж в София в средата на април 2018 година бе домакин на ежегодния фестивал на науките. Аз и моят приятел Християн Ивайлов бяхме наградени с втората позиция в категория химия, което ни направи изключително горди с нашето постижение. Консултант на нашия екип е преподавателят по химия в ППМГ „Екзарх Антим I“ Видин Георги Иванов.

Събитието стартира точно в 9:00 часа. От девет до 12:30 часа се състоя представянето на проектите пред уважаемото жури, както и пред други представители, гости и участници в конкурса. А във времето от 13:30 до 16:00 часа бе отворена работилницата за посетителите, както се и състояха лекции в съседната зала. Всяка от тях беше в продължение на 20 минути, като всеки бе свободен да си избере на кои да присъства. От 16:00 в продължение на 40 минути се състоя закриването на фестивала и награждаването в различните категории.

„Учениците бяха хладнокръвни и убедителни при придставянето на своя проект. Участващите екипи бяха много, но отличените сама три. Журито бе международно, а състезатели имаше от Франция, Румъния и България. Удовлетворен съм от представянето на нашите ученици, които надминаха моите очаквания. Те са от 10 клас и имат време да се развиват и доказват в тази област“, коментира преподавателят по химия в ППМГ Георги Иванов.