Второ място на НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА „ПРОФ. БОРИСЛАВ БОЯНОВ“

kamelia-ivanova

Учителят по математика от Видинската природо-математическа гимназия Камелия Иванова спечели парична награда и грамота за постигнато второ място на НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА „ПРОФ. БОРИСЛАВ БОЯНОВ“ в град София.

С цел да насърчи заниманията с математика и даде възможност на любителите на тази древна наука да изявят своите способности и умения, Факултетът по математика и информатика при СУ “Св. Климент Охридски” през 2006 г. учреди Национално състезание по елементарна математика „Турнир на декана на ФМИ“. През 2009 г., в памет на основателя на турнира проф. Борислав Боянов, състезанието е преименувано в „Турнир проф. Борислав Боянов”.

Турнирът се организира съвместно с математическите гимназии от страната – стъпка към едно по-мащабно и тясно сътрудничество с елитните ни училища, откъдето идва преобладаващата част от студентите по математика и информатика.

Турнирът е открит за участие на всички, без ограничения за възраст и образование. Участват ученици, учители и студенти, професионалисти и любители на математиката.