ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА НАДЯ ПАСКОВА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

природни науки2018Във Велико Търново се проведе XI Национално състезание за ключови компетентности по природни науки с тема „Следите остават“. Област Видин за поредна година бе представена от възпитаници на ППМГ „Екзарх Антим I“ – Надя Паскова от 7. клас и Христо Георгиев от 8.в клас. Събитието се организира от МОН за ученици, които проявяват задълбочен интерес към природните науки.

От 60-те участници бяха сформирани 10 отбора с членове от различни възрастови групи и области. Христо взе участие с отбор Betelgeyze, а Надя с отбор Fito, който грабна първото място.

Задачите първия ден бяха теоритични, а втория ден- практически. Съгласно темата задачите бяха с криминален характер, като участниците трябваше да извлекат ДНК, да снемат отпечатъци и да разпознаят маскирания престъпник.

За Втора поредна година в Националното състезание за ключови компетентности по природни науки, част от златния отбор е възпитаник на ППМГ „Екзарх Антим I“ град Видин, като тази година с медал се окичи Надя Паскова.

Поздравления за целия екип на Видинската природо-математическа гимназия – Надя Паскава, Христо Георгиев, г-жа Цецка Асенова и г-жа Антоанета Добрева.