Лятна школа по програмиране за учениците от ППМГ

ППМГ „Екзарх Антим I“ Видин възражда традиционно провежданата лятна школа по програмиране, в която настоящи ученици ще бъдат обучавани от бивши възпитаници на гимназията под менторството на SAP Labs България.

През лятото група ученици от VIII, IX, X и ХI клас ще участват в курс по програмиране, воден от студенти в СУ „Св, Климент Охридски“, завършили в ППМГ „Екзарх Антим I“. На 24 април се проведе първата среща на бъдещите ИТ специалисти от Математическата с единия от двамата лектори на курса – Александър Стефанов.
Другият лектор ще бъде Цветомир Цветков.

Учениците споделиха своя опит в света на програмирането до момента и посочиха езиците, които биха искали да изучават. В дискусията се включи и Ралица Апостолова, също възпитаничка на гимназията, студентка в СУ “ Климент Охридски“.

Групата е отворена и всеки, който има желание може да се включи и да се запише за лятната школа по програмиране при г-жа Валентина Велизарова.

Лятната школа по програмиране е безплатна и е изключително полезна. Тя може да се окаже важна първа стъпка към бъдеща ИТ кариера. Радващо е, че сътрудничеството на Видинската математическа гимназия със софтуерния гигант SAP Labs България продължава. Компанията винаги е подкрепяла образованието и развитието на талантите.