Участие в Световния финал на състезанието Microsoft Office Specialist World Championship 2019

info2019-1Рая Симеонова и Добромир Вълов ще се борят за участие в Световния финал на състезанието Microsoft Office Specialist World Championship 2019 в Ню Йорк, а Видинската природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ за трета година класира финалисти за Националния етап на Световното състезание по ИТ на Microsoft.

На 25.04.2019 г. в ППМГ „Екзарх Антим I“ Видин се проведоха сертификационни изпити на Microsoft по програмите Microsoft Office Specialist и Microsoft Technology Associated.

Учениците бяха подготвени в рамките на проекта „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“, иницииран от FEBA Alumni към Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ София от г-жа Валентина Велизарова и г-жа Малинка Митова – старши учители по ИТ в ППМГ.

На проведените изпити завоювахме 8 сертификата за Excel 2016, 2 сертификата за Word 2016, един сертификат за PowerPoint 2016 и 9 технически сертификата за програмиране в Web.

Двама от учениците, явили се на изпита MOS Excel 2016 постигнаха забележителен резултат от 1000 точки, което автоматично ги класира за Национални финал в София, където ще се борят за участие в Световния финал на състезанието Microsoft Office Specialist World Championship 2019 в Ню Йорк.

Поздравления за Рая Симеонова и Добромир Вълов от ХI в клас за забележителните резултати. Сертификатите на учениците бяха връчени лично от доц. д-р Николай Нетов от СУ „Св. Климент Охридски“.