Робо-работилница за начинаещи

rrn1

Училищното настоятелство на ППМГ „Екзарх Антим I“ – гр. Видин реализира проект в  рамките на европейската инициатива „Запознайте се и програмирайте“  със събитие през „Седмицата на програмирането 7 – 22 октомври“.  Инициативата се осъществява в 22 страни в Европа и се финансира от технологичната компания SAP, в партньорство с TechSoup Europe и Amazon Future Engineer. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Нашето събитие – „РОБО – работилница за начинаещи“ показа на учениците от гр. Видин  и областта колко забавно може да бъде програмирането и как може да се даде живот на идеите чрез програмиране. Целевата група включи  ученици от VI – VII клас, които са от финансово нестабилен регион – гр. Брегово, както и към деца, които са от семейства с нестабилни доходи от града ни.

Събитието  „РОБО – работилница за начинаещи“ се проведе на 20 октомври 2023 г. в малкия салон на ППМГ „Екзарх Антим I“ – гр. Видин от 14.30 ч. до 18.30 ч.

Училищният отбор по роботика проведе обучение за конструиране и програмиране на Лего-робот, организира работилница за участниците, като им помогна сами да направят и програмират робот, който след това демонстрира определени движения. Всички гостуващи ученици получиха свидетелство за участие и печатно издание „Пътеводител за програмиране и конструиране на роботи“. Гости на събитието ще бяха възпитаници на математическата, които са студенти по програмиране.