НОВА СРЕЩА И РЕШАВАНЕ НА ЗАДАЧИ

matematikaПродължават регулярните срещи на ученици от ППМГ „Екзарх Антим I“ Видин с преподаватели от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“.
Към компанията на лекторите доц. д-р Първан Първанов, зам.-ректор и доц. д-р Асен Божилов, този път се присъедини и проф.д-р Мая Стоянова- декан на ФМИ на Алма Матер.
Припомняме, че инициативата, която се реализира с помощта на Училищното настоятелство, е в полза на ученици, които желаят да надградят знанията си от профилирана подготовка, да участват в математически състезания, да усетят атмосферата на истинска лекция като бъдещи студенти и имат амбицията да се представят достойно на ДЗИ по математика.
Ръководството на гимназията договори с гостите и датата на традиционното Северозападно математическо състезание между профилираните гимназии на Видин, Монтана и Враца, като имаме новина за разширяване на формата тази година и включване в състезанието на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” Ботевград. Надпреварата ще се проведе на 16 и 17 март 2024 г. в гр.Видин.