Учебна екскурзия до гр. София

На 7 и 8 декември бе проведена учебна екскурзия в град София. Ученици от XII клас с ръководител г-жа Милена Георгиева посетиха къщата музей „Иван Вазов“, където с интерес изслушаха беседата на г-жа Мирела Иванова- главен уредник, за живота на Иван Вазов и ролята на Патриарха на българската литература в съдбата на народа ни. 

Разходката продължи към къщата музей на Пейо Яворов и бронзовата скулптура на Алеко Константинов – Щастливеца, на пешеходната зона на булевард „Витоша“.


Ученици от VIII, IX, X и XI клас с ръководители г-жа Даниела Цветкова, г-н Ивайло Милушев и г-н Росен Ракаджиев за трета поредна година посетиха офиса на SAP Labs Bulgaria в София.

Видинските математици и тази година бяха посрещната от нашия възпитаник и изпълнителен директор на SAP Labs България Радослав Николов.

Учениците видяха как протича един работен ден и как изглежда работната среда на един разработчик. Отблизо се запознаха с професията и отговорната работа в една голяма софтуерна компания, каквато е SAP Labs.

За поредна година учениците от Видинската природо-математическа гимназия „Екзарх Антим І“ се запознаха на място с дейността и учебните програми на Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Изключително ползотворно протече дискусионната среща в една от учебните зали с представители на Студентския съвет и заместник декана доц. д-р Атанас Семерджиев.

Денят и на двете групи завърши с посещение на театралната постановка „Железният светилник“ в Театъра на българската армия.