Конкурс за късометражен видеоклип

konkurs

Едуард Тодоров в сътрудничество с Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”-гр. Видин обявяват конкурс за късометражен видеоклип на тема: „Видин през моите очи”.
В конкурса може да участва всеки, без възрастови ограничения. Видеоклиповете трябва да са не по-дълги от 2 минути и да пресъздават авторското усещане за града, като могат да бъдат снимани архитектура, природа, хора и др. без да ограничаваме творците.
Материалите трябва да бъдат изпратени във видео формат до 20.12.2019 г. Участниците могат да изпращат проектите по удобен за тях начин – чрез скрит линк от youtube.com, чрез сайт за споделяне на файлове или на външен носител (USB, CD, DVD и др.) на място в отдел „Читалня” на библиотеката. Заглавието на файла трябва да съдържа името на творческия проект на латиница и датата на изпращане (пример: ImeNaProekt_11112019). За да запазим Вашата анонимност и за да сте сигурни в нашата обективност, моля не пишете в съобщението, нито в заглавието на файла Вашите имена. Вместо това, заедно с видеоклипа, в същия email прикачете и „word” файл със следните данни: трите имена на автора, възраст, телефонен номер за връзка, заглавие на проекта, с който участва и по желание – кратко описание на проекта и какво го е вдъхновило. Данните на участниците няма да бъдат достъпни за членовете на журито.
Конкурсът цели да провокира творците от нашия град да пресъздадат любовта си към родното място с кратък видеоклип. Негов инициатор е Едуард Тодоров, видинчанин, който е живял дълго време в Съединените щати и който търси талантливи доброволци с интерес в създаването на видеоклипове за бъдещо популяризиране на града и отразяване на събития с благотворителна цел.
Осигурен е награден фонд, както следва:
I-во място: 200 лв.
II-ро място: 100 лв.
III-то място: 50 лв.
Поощрителни награди: 50 лв., които ще бъдат разпределени по преценка на журито.
Проектите ще оценява жури в състав:
– Едуард Тодоров – инициатор и родолюбец;
– Светослав Цветанов – гл. инженер в Радио Видин;
– Антонина Лозанова – автор на документални филми и рекламни видеоклипове с национални и международни отличия.
Победителите ще бъдат уведомени своевременно по телефон или по e-mail (около 2 седмици след крайния срок за предаване на материалите). Във връзка с дата и час на провеждане на награждаването, следете страницата на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”-гр. Видин.
За повече информация: konkurs_vidin@abv.bg.
Пожелаваме успех на всички участници!