Новини

Робо-работилница за начинаещи

rrn1

Училищното настоятелство на ППМГ „Екзарх Антим I“ – гр. Видин реализира проект в  рамките на европейската инициатива „Запознайте се и програмирайте“  със събитие през „Седмицата на програмирането 7 – 22 октомври“.  Инициативата се осъществява в 22 страни в Европа и се финансира от технологичната компания SAP, в партньорство с TechSoup Europe и Amazon Future Engineer. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Нашето събитие – „РОБО – работилница за начинаещи“ показа на учениците от гр. Видин  и областта колко забавно може да бъде програмирането и как може да се даде живот на идеите чрез програмиране. Целевата група включи  ученици от VI – VII клас, които са от финансово нестабилен регион – гр. Брегово, както и към деца, които са от семейства с нестабилни доходи от града ни.

Събитието  „РОБО – работилница за начинаещи“ се проведе на 20 октомври 2023 г. в малкия салон на ППМГ „Екзарх Антим I“ – гр. Видин от 14.30 ч. до 18.30 ч.

Училищният отбор по роботика проведе обучение за конструиране и програмиране на Лего-робот, организира работилница за участниците, като им помогна сами да направят и програмират робот, който след това демонстрира определени движения. Всички гостуващи ученици получиха свидетелство за участие и печатно издание „Пътеводител за програмиране и конструиране на роботи“. Гости на събитието ще бяха възпитаници на математическата, които са студенти по програмиране.


 

Записване на курс по програмиране на C++

В периода 31,08,2023 – 14,09,2023г в сградата на ППМГ ще се проведе въвеждащ курс по програмиране на C++.

Занятията ще бъдат водени от бивши ученици на гимназията, които в момента учат и/или работят като програмисти.

Записване на следния формуляр:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=q4QFQuxOx0G7Q3Nk0Kb9_atRSRwoNu5AoGqfaSgYmppUQTRYUkFISjNSQTBNWVVMRUxZMjRITjExMy4u

Записване на класираните ученици в V клас

Записването  на класираните ученици в V клас ще бъде в канцеларията на Гимназията с оригинала на удостоверението за завършен начален етап на основно образование и заявление, което се попълва по образец на място. 
Работно време: от 05.07.2022 г. до 07.07.2022 г. от 8:00 ч. до 16:00 ч.
 .

Турнир по шахмат

ШАХМАТЕН ТУРНИР,

посветен на 1 юни – Деня на детето

ДО 7. КЛАС

ППМГ „Екзарх Антим I“, 30 март 2023 г.

 

  Училищното настоятелство на ППМГ “Екзарх Антим І“ организира Детски шахматен турнир за ученици I – VІІ клас от област Видин по повод Международния ден на детето. Надпреварата ще се проведе в рамките на един ден на 30 май 2023 г. в Профилирана природо-математическа гимназия “Екзарх Антим І“ – гр. Видин. Организатори на турнира са Училищното настоятелство на ППМГ “Екзарх Антим І“, Община Видин, РУО – Видин и  шахматен клуб “Найден Войнов“ – Видин.

Целта на турнира е:

  • да се обогати ученическата състезателна дейност чрез един интересен и високо интелектуален вид спорт като шаха;
  • да се насърчат заниманията със шах от най-ранна възраст.

На състезанието ще  бъдат раздадени много награди – индивидуални купи, медали, плакети, грамоти и пособия. За участниците ще има подсигурена храна и минерална вода.

В тази връзка Ви отправяме покана за участие в турнира за да заложим една традиция и направим празник за децата с много положителни емоции и създаване на нови приятелства.

За справки и заявки за участие – Евтим Стефанов, тел. 0887 222883, Илиян Ангелов, тел. 0885 011126.

 

РЕГЛАМЕНТ

Организатори: Училищно настоятелство на ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин, Шахматен клуб „Найден Войнов“- Видин, Община Видин, Регионално управление на образованието – Видин

Място за игра и дата: ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин, 30 май 2023 г.

Участници: Право на участие имат всички ученици от област Видин до 7. клас включително

Система: Турнирът ще се проведе в 7 кръга по Швейцарска система.

За съставяне на двойките, ще се използва утвърдената от ФИДЕ компютърна програма Swiss-Manager.

Контрола за игра:

Всеки състезател ще има по 10 минути плюс 5 секунди на ход за завършване на партията.

Регистрация на място в ПМГ: на 30 май 2023 г. от 13:00 до 13:45

За състезателите, които не са се записали предварително не може да се гарантира участие в турнира.

Начало на първи кръг: 14:00 ч.

Закриване и награждаване: около 18:00 ч.

 Предварително записване: Моля, изпратете списък с имената на участниците в турнира от всяко едно училище (с три колонки – име и фамилия, училище и клас) до 28 май 2023 г. на имейл: evtim.stefanov@gmail.com или се запишете като попълните този формуляр


Награди за генерално класиране:

  • Купа за победителя с най-добър резултат
  • медал за I място до 7ми клас;
  • медал за II място до 7ми клас;
  • медал за III място до 7ми клас;
  • медал за I място до 4ти клас;
  • медал за II място до 4ти клас;
  • медал за III място до 4ти клас;