Новини

Важно за седмокласниците!

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, СКЪПИ СЕДМОКЛАСНИЦИ,

Във връзка със стартиране на кампанията по прием на ученици след завършено основно образование, Ви уведомяваме за следното:

Националното външно оценяване в VII клас се провежда по реда на Наредба № 11/ 01.09.2016 г. на МОН за оценяване на резултатите от обучението на учениците.

Приемът на ученици след завършено основно образование се осъществява по реда на Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на МОН за организация на дейностите в училищното образование.

Актуална информация, относно броя и профилите на паралелките в ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин за 2020/2021 учебна година, ще намерите на нашия сайт в рубриката „Прием след VII клас“ и на фейсбук страницата ни.

За Ваше улеснение предлагаме по-долу график на дейностите или стъпките, които трябва да следвате, за да станете част от нашето училище – Видинската математическа гимназия.

 

График на дейностите за организацията, провеждането и оценяването на изпитите от националното външно оценяване (НВО) в VII клас през учебната 2019/ 2020 учебна година и график на дейностите по приемането на ученици в неспециализирани училища за учебната 2020/ 2021 г. съгласно Наредба № 10 от 01.09.2016 г. след завършено основно образование

/съгласно заповед № РД 09-2152/ 27.08.2019 г., изм. със заповед № РД 09-920/ 05.05.2020 г.

 на министъра на образованието и науката/

Вид дейност Срок
Подаване на заявление за полагане на изпити за проверка на способностите 27-29 май 2020 г. вкл.
Провеждане на Национално външно оценяване по:

·         Български език и литература

 

·         Математика

 

 

15 юни 2020 г.,

начало 09,00 часа

17 юни 2020 г.,

начало 09,00 часа

Обявяване на резултатите от НВО до 29 юни 2020 г. вкл.
Получаване на служебна бележка с оценките от изпитите за проверка на способностите до 02 юли 2020 г. вкл.
Издаване на свидетелството за завършено основно образование до 3 юли 2020 г. вкл.
Подаване на документи за участие в приема на ученици по Наредба № 10 от 01.09.2016 г. 03-07 юли 2020 г. вкл.
Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране до 13 юли 2020 г. вкл.
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране до 16 юли 2020 г. вкл.

За желаещите да учат при нас – в сградата на Видинската математическа гимназия

Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на класиране до 20 юли 2020 г. вкл.
Записване на приетите ученици на втори етап на класиране до 22 юли 2020 г. вкл.

За желаещите да учат при нас- в  сградата на Видинската математическа гимназия

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране 23 юли 2020.
Подаване на документи за участие в трети етап на класиране 24-27 юли 2020 г. вкл.
Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране 29 юли 2020 г. вкл.
Записване на приетите ученици на трети етап на класиране 30 юли 2020 г. вкл.

За желаещите да учат при нас- в сградата на Видинската математическа гимназия

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след трети етап на класиране 03 август 2020 г.
Попълване на незаетите места след трети етап на класиране и записване определя се от директора до 10 септември 2020 г. вкл.
Утвърждаване на осъществения държавен план-прием до 14 септември 2020 г. вкл.

 

 

Пожелавам на всички ученици успешно представяне на изпитите, както и да успеят да се класират в желаната от тях паралелка, и от септември да бъдат част от голямата фамилия ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин!

 

Румяна Петрова – директор

Уважаеми родители и ученици,

Резултатите от Националното състезание „Математика за всеки“ за ученици от IV клас може да видите ТУК .

За вас, бъдещи петокласници и вашите родители!

На 28.06.2020 г./неделя/ в ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин ( ул. „Княз Борис I“ № 25) от 9:00 часа ще се проведе Математическо състезание за учениците от IV кас през учебната 2019/2020 година МАТЕМАТИКА ЗА ВСЕКИ.
Родителите могат да подават заявление и декларация в канцеларията на ППМГ  „Екзарх Антим I“ – Видин от 10.06.2020 г до 24.06.2020 г. с работно време от 9:00 ч. до 16:00 ч. или по електронен път на pmg-vd@rio-vidin.org.
За повече информация, следете раздел ПРИЕМ след IV клас на сайта на гимназията.
Заявлението и декларацията може да изтеглите от ТУК

ВАЖНО ЗА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ, КОИТО СА ИЗБРАЛИ СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

СПИСЪК на специалностите и формите на обучение, на състезателните изпити, оценките от дипломата за средно образование (от държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка), които участват в балообразуването и на максималния бал

Скъпи  дванадесетокласници, приятели !

Днес е последният ден, в който трябваше да прекрачите прага на училището като ученици.

Мечтаехте за този ден. Искахте той да дойде по-скоро. Да сте самостоятелни, да видят всички, че сте пораснали! Да чуете последния училищен звънец, да се простите с училището, целувайки знамето, да преброите до 12 всеки път, когато една сълза напира в очите ви, да изживеете онези мигове, които зрелостниците преди вас изпитваха в последния учебен ден! Искахме го и ние – вашите учители, защото се надяваме, че израстването ви е резултат и на нашия труд. Ситуацията, в която се намираме сега, не позволява да сме заедно в нашето прекрасно и модерно училище, на което вие нямахте възможността да се порадвате пълноценно!

В днешния ден трябваше да сме заедно и на фона на песента „Един неразделен клас“ и пъстротата на букетите да си кажем мили думи на прощаване. Дистанцията, която ни се наложи да спазваме, не ни лишава от емоциите. Може би не са толкова силни, но вярвам, че ги има при всеки!

Днес всички сме развълнувани и малко тъжни. Вие обаче трябва да сте и горди!

Гордейте се, че бяхте част от едно емблематично за Видин училище. Училище с много успехи, традиции, с прекрасни ученици и учители!

Дали тук  получихте онова, което очаквахте – времето ще покаже. С много търпение, такт, упоритост и всеотдайност учителите бяха до вас и ви подкрепяха. Бяха строги, изискваха да сте подготвени и отговорни,  каляваха характера ви за най-голямото изпитание, наречено Живот.

Последните два месеца преодоляваме едно изпитание, на което ни подложи този живот. Преживяхме немалко притеснения. Справихме се, защото си вярвахме и се подкрепяхме! Защото, макар и от разстояние, всеки ден бяхме заедно и успяхме! Бъдете горди, че за пореден път показахте отговорност, която е знак на израстване.

Ние – учителите, сме горди!

Защото дойдохте като деца, но си тръгвате като личности – готови да продължат по големия и неравен път, наречен Живот. Личности, които умеят да се борят и да побеждават!

Защото вярваме, че тук научихте най-ценните си уроци – да следвате мечтите си, да се борите за тях, да сте честни, упорити и всеотдайни.

Развълнувани сме!

Вие – защото осъзнавате, че ви предстоят много нови приключения, предизвикателства, борба за сбъдване на мечтите, понякога разочарования, но и успехи!

Ние – защото силно вярваме, че сме ви подготвили да посрещнете тези изпитания и ще се преборите с трудностите.

Тъжни сме, защото се разделяме. Предстоят ви  зрелостни изпити, на които ние – вашите учители, вярваме, че ще се представите достойно. Очакват  ви  студентските години, а след това и професионална реализация.

Скъпи зрелостници, каквото и да ви се случва занапред в живота, запазете най-ценното – добротата, сърдечността и чистотата на младежките си пориви и мечти!

Съхранете някъде дълбоко в сърцето като безценен дар милите спомени от нашето училище – Видинската математическа гимназия!

 

На добър път, мили момичета и момчета от Випуск 2020!

 

За вас, ученици в IV клас!

Утвърден държавен план-прием в V клас за учебната 2020/2021 г.

Съгласно Заповед № РД-10-44 от 21.04.2020 г. на началника на РУО – Видин

Община, наименование на училището: Брой паралелки Брой ученици
Община Видин, ППМГ „Екзарх Антим I“ 1

26

 
Уважаеми родители и ученици,

Информираме ви, че държавен план-прием в V клас за учебната 2020/2021 г. в  ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин ще има.

Приемът в 5-и клас ще става въз основа на по-високия резултат от областния кръг на олимпиадата по математика или от състезанието „Математика за всеки“, което ще проведе на 28 юни 2020 година.

Състезанието ще има два модула по 90 минути, като първият модул ще бъде с по – малка трудност, а вторият ще включва  по – сложни задачи.
Очаква се промяна в Наредба 10 за организация на дейностите в училищното образование и регламент на състезанието. Тези документи своевременно ще бъдат публикувани  на сайта на ППМГ и във фейсбук – групата ни.

Ще бъдат информирани и директорите на началните училища.

Следете редовно съобщенията ни в тази рубрика.

Пазете се и бъдете здрави!

Протоколи от олимпиади

ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ НЕ ПРЕДЛАГА ЗА ДОПУСКАНЕ ДО НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА 2020 Г. ОБЛАСТ Видин

РЕЗУЛТАТИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ НЕ ПРЕДЛАГА ЗА ДОПУСКАНЕ ДО НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИЧЕСКА ЛИНГВИСТИКА 2020 Г. ОБЛАСТ ВИДИН